klik voor vergrotingklik voor vergrotingklik voor vergroting

HomeVerhuurVakantieKontakt

Algemeen

 

Het Appartement

 

Reisinformatie

 

Routebeschrijving

 

De omgeving

Interessante Links

Wat heeft Szklarska Poreba en haar omgeving u te bieden.

 

De bergen oefenen in Szklarska het gehele jaar door hun aantrekkingskracht uit. De hoogste top heet Szrenica (1363) en is het gehele jaar door te bereiken. In de winter als skipiste en in de zomer als wandelroute, waar vandaan je bij helder weer een wijd uitzicht hebt over de heuvels rondom Szklarska en de valei naar jelenia Gora.  

 

Het hele gebied aan de voet van, en het Karkonosze Gebergte zelf, is Nationaal Park en behoort tot het Unesco werelderfgoed.

De overheid wil dit landschap zo veel als mogelijk bewaren. Het is wellicht daardoor, dat Szklarska geen uitzinnig uitgaansleven kent, zoals andere sneeuwgebieden.

 

Vroeger leefden er in de bossen rondom Szklarska nog beren en wolven. Deze zijn in de loop van de tijd verdwenen. Maar u vindt er nog wel vossen, wasberen, otters, herten en reeŽn.

 

Het klimaat in en rondom Szklarska is bijzonder. Op een hoogte van slechts 1000 meter is het klimaat vergelijkbaar met het klimaat in de Alpen op een hoogte van 2000 meter. De omgeving is adembenemend door de bergen en het heuvellandschap. Op vele plekken aan de wandelroutes zijn natuurlijke uitzicht punten over de verre omgeving.  Op uw wandelroutes zult u ook enkele rotsformaties tegenkomen. Deze bevinden zich zomaar ineens in het bos op de route. Er wordt gezegd, dat de reus, waarnaar het gebergte rondom Szklarska is genoemd, uit boosheid en liefdesverdriet grote brokken gesteente in het rond gooide .... .

 

Szklarska Poreba telt ongeveer achtduizend inwoners, totaal 15 km aan skipistes en 20 skieliften.

De stad staat verder bekend om haar oude huizen en haar kristalglas. Het glaswerk wordt gemaakt in Kristalglas Hoogoven Julia en verkocht in de bedrijfswinkel en in Jelenia Gora (winkel aan de markt). Een bezoek aan de fabriek en de winkel is de moeite waard.

 

===== / / =====